Tisztelettel köszöntöm a Szegedi Közjegyzői Kamara honlapján!

Üdvözöljük a Szegedi Közjegyzői Kamara oldalán! A Szegedi Közjegyzői Kamara, mint területi kamara Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megye közjegyzőiből, valamint a közjegyzők mellett működő közjegyzőhelyettesekből és közjegyzőjelöltekből áll.
A közjegyző hivatalos személy, aki a jogviták megelőzése érdekében a feleknek pártatlan jogi szolgáltatást nyújt, ennek érdekében a törvény közhitelességgel ruházza fel. A közjegyző a jogszabály által meghatározott hatáskörében az állam igazságszolgáltató tevékenysége részeként jogszolgáltató hatósági tevékenységet végez. Munkája során pártatlanul, részrehajlás nélkül, titoktartás mellett köteles eljárni. Tevékenysége során független, csak a törvénynek van alárendelve és nem utasítható. A felek képviseletét nem láthatja el, ugyanakkor ügyfeleit kitanítja jogaik, kötelezettségeik és az ezekből fakadó lehetőségeik tekintetében.
A közjegyző folytatja le a hatáskörébe utalt hagyatéki eljárást és egyéb nemperes eljárásokat.
A közjegyzők jogállását, feladat-és hatáskörét a közjegyzőkről szóló 1991. évi XLI. törvény szabályozza.
Honlapunk célja, hogy a látogatók számára átfogó képet nyújtsunk kamaránk területén tevékenykedő közjegyzők, közjegyzőhelyettesek és közjegyzőjelöltek munkájáról, elérhetőségéről, a kamara szervezeti működéséről és általában a közjegyzői hivatásrendről.
Bízunk abban, hogy a honlap segítségül szolgál a jogkeresők számára, ezzel is fenntartva és erősítve az immáron több, mint 700 éves múltra visszatekintő közjegyzőségbe vetett bizalmat.

Forduljon hozzánk bizalommal!

Dr. Zsarnai Ferenc Gábor
a Szegedi Közjegyzői Kamara elnöke